USA HURRICANE SANDY

Конгресмените в САЩ се отказват от увеличение на заплатите

20 май 2015

Членове на Камарата на представителите на САЩ гласуваха за отказ от автоматично увеличение на заплатите през финансовата 2016 година, която започва 1 октомври. При гласуването законопроектът бе подкрепен от 357 конгресмени срещу 67 „против“.

„През 2016-а финансова година на законодателната власт на правителството на САЩ ще бъдат отпуснати 3,3 милиарда долара В документа се запазва замразяването на заплатите на законодателите, изключена е възможността за всякакво увеличение“, се отбелязва в обяснението за претия законопроект. Според конгресмените, сумата, отпусната от бюджета „не се различава от одобрената за финансовата 2015 година и е по-малко със 172,3 млн. долара от сумата, предложена от президента Барак Обама.“ Както отбелязаха републиканците, „от 2011 г. /когато Републиканската партия спечели мнозинство в Камарата на представителите и повече не са го губили – бел.ред./ финансирането на Камарата е намаляло с 14 процента“.

Годишните заплати на конгресмените ще останат на същото ниво – 174 000 долара. Ръководството на Конгреса получава по-висока заплата от тази на обикновените членове. Например, председателят на Камарата на представителите Джон Бейнър, третият човек в страната, след президента и вицепрезидента, получил 223 500 долара, а водачите на фракциите на демократите и републиканците в двете камари – 193 400 долара. За сравнение, заплатата на президента Обама е 400 хиляди долара. /ТАСС

снимка: wirtschaftsblatt.at

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)