0000284115-article3

Конкурсът „Млад одитор“ 2019 г. отличи български и чуждестранни студенти

18 юни 2019

Петима студенти спечелиха парични награди, стажове и стипендии за обучение в осмото издание на националния конкурс „Млад одитор“, който се организира от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и одиторските дружества „Ейч Ел Би България“ и „Захаринова Нексиа “. Целта му е да популяризира одиторската професия сред младите хора в България, както и да подчертае ролята на одита в бизнес средите и обществото като цяло. Тази година церемонията беше водена от вицепрезидента на ВУЗФ Детелина Смилкова.

Първото място в конкурса спечели Тансу Сали, студентка в Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов. Тя получипарична награда в размер на 2000 лв. и възможност за едномесечен стаж в одиторските компании „Ейч Ел Би България” и „Захаринова Нексиа”. Наградата беше връчена от председателя на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова.

Второто място в конкурса спечели Симона Димитрова, студентка в УНСС, a третото място отиде при Живана Пепик от Северна Македония и също студентка в УНСС. Двете призьорки получиха парични награди под формата на стипендии за обучение и възможност за едномесечни стажове в одиторските компании, организатори на конкурса. Наградите връчиха Диана Йорданова, зам.-председател на КФН, Димитрина Захаринова, управител на „Захаринова Нексиа“ и Велин Филипов, зам.-председател на ИДЕС. На първите три отличени места победителя получиха и специално изработени за тях плакети.

На церемонията бяха присъдени и 2 поощрителни награди за участниците с най-оригинални идеи при решаване на казуси.Годишна стипендия в размер на 20% от таксата за обучение по специалностите в магистърската степен на ВУЗФ спечели Ралица Благоева от УНСС. Наградата й бе връчена лично от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов. Втората пооощрителна награда беше връчена на Ирена Койчева, УНСС от Цветан Цветков, председател на Сметната палата.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)