Конфитюр от малини

Конфитюр от малини

21 септември 2014

Филийка намазана с масло и домашен конфитюр – чудесна идея за лесна закуска, или за бърз десерт. Ако и вие обичате домашно приготвените конфитюри и имате желание, може да си приготвите бързо и лесно!

Необходими продукти:
1 кг малини
1 кг захар
0,5 ч. л. лимонтузу

Начин на приготвяне:
Внимателно измийте и почистете малините. Поръсете ги със захарта и ги оставете да престоят за една нощ. Внимателно разбъркайте.
Прехвърлете в тенджера отделилия се сироп и варете до сгъстяване. Не трябва да забравяее да отстраните получилата се пяна. След като се сгъсти сиропа, добавете малините и доварете още няколко минути. Малко преди да го свалите от огъня, прибавете лимонтузуто. Сложете капка от сиропа върху студена порцеланова чиния. Ако капката не се разтече, махнете от огъня. Разпределете сладкото в буркани и стерилизирайте.

текст: Нина Тодорова
снимка: flickr.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)