Концерт на Le contesse за празника на Земен

23 септември 2017

Красивите момичета Le contesse поднесоха своите невероятни изпълнения за празника на град Земен преди месец и макар и със закъснение – нека видим концертът им. Той наистина омагьоса малкия град и завърши с грандиозна заря.

La Contesse  на концерт в Земен за Деня на града

La Contesse на концерт в Земен за Деня на града

Още по темата: На „Пантеле“ в Земен

La Conresse

La Conresse

Превърналият се в хитова дестинация малък град по традиция празнува Деня си с концерти и много настроение.  Знаете за пристрастието на In LIFE TV към Земен и района. Не е случаен и фактът, че нашата медия се присъедини и към инициативата Манастирите на Краище – новото Светогорие. Не пропускаме малките и големи крачки на общината по пътя на успеха й в последните години.

20228584_1435374589879855_6949960500467446530_n

Но да се върнем към празника. Малката Земенска котловина е прекосена от виещата се жп линия, свързваща София с Кюстендил в деня на Св. Пантелеймон – 9 август 1909 г. Този акт определя бъдещето и развитието на селището и още тогава на  многолюдното тържество се стичат всички земенчани, гости от всички села на краище и от София, Радомир, Кюстендил и Перник. На тържеството присъстват видни държавници, културни дейци, висши военни и др. Оттогава съществува една забележителна традиция – всяка година на тази дата се провежда голям събор в Земен, наречен от местните „Пантеле“.DSC_4333

В града идват не само хората, свързани по някакъв начин с него, но и много приятели, жители на съседните Радомир, Кюстендил, Перник и Брезник. Идват  на СЪБОР! Така се казва тук. И това е напълно достатъчно, за да обясни какво точно се случва – сергии, преливащи от цветове и стоки (та било те и китайски), захарен памук, сладолед, пуканки, лакомства, въртележки и… задължителната „Скара-бира“. Наистина животът на земенчани е много променен в последните нелеки икономически години, но едно нещо не се е променило – Съборът!

DSC_4285

 

IMGP4583

 

IMGP4587

ART SCENA - LA CONTESSE ZEMEN STOP 05

Тази година община Земен подготви атрактивен концерт на площада на града с участието на Елица Тодорова, която определено накара малките да затанцуват в етноритлите на музиката й, а за финал, преди грандиозната заря бяха класическите изпълнения на Le contesse. Чуйте концерта им…

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)