Николина Чакърдъкова в Жеравна: Най-голямото богатство…

29 октомври 2016

В рамките на Фестивала на фолклорната носия Жеравна 2016, който се проведе през август в красивия резерват, се състоя и един концерт, който дълго ще се помни. Този на Николина Чакърдъкова.

IMG_3016

IMG_3445
IMG_3447

Фестивалът е най-изконното, най-ревностно съхраняващо традициите събитие от календара на България. А тази година то събра рекорден брой участници и гости. Ние, In LIFE TV всяка година изживяваме едни от най-хубавите си творчески моменти именно на този фестивал и сме щастливи от възможността да ви покажем всичко, което се случва в рамките на фестивалните дни. 

IMG_2921

Вечерта на втория ден от Фестивала бе кулминационна, защото въздухът преливаше от енергията на традициите, на всички тези малки и големи, които изпълниха местността Добромерица и сътвориха Новата българска народна приказка – Жеравна!

IMG_3158

Настроението особено се приповдигна, когато на Голяма сцена излезе фолклорната ни звезда Николина Чакърдъкова. Тя сътвори едно  невероятно представление, в което участваха над 15 000 души.

IMG_3293

Николина Чакърдъкова се появява на професионална сцена за пръв път едва на четиринадесет годишна възраст. През 80-те се утвърждава като солистка в Неврокопския ансамбъл, с него пленява публиката в България, Западна Европа и Канада. 1987 г. е преломна в кариерата на народната певица, тя е поканена от проф. Кирил Стефанов да се присъедини към Държавния ансамбъл за народни песни и танци “Пирин” - Благоевград.

IMG_3160

През 2013 г., новият ѝ спектакъл „Най-голямото богатство…“ разпродава зала №1 на НДК за три поредни вечери – 10, 11 и 12 декември и това е другата преломна дата в нейната кариера. Така една от най-обичаните български народни певици се завърна на сцената след 6-годишно отсъствие. За спектакъла са изработени над 100 нови костюма, в които са вплетени мотиви от Македонския край с ръчно изработена бродерия от сърма.

IMG_3389

Николина Чакърдъкова заплени публиката, както обикновено го прави, освен с магическия си глас и с атрактивното съчетание с хореографските постановки, както и с ефектните и красиви костюми. В творческата си биографията певицата има редица фолклорни спектакли, сред които „Любов и мъка от Македония“ (2000 г.), „Пуста младост“ (2001 г.), „Българска сватба“, (2002 г.), „Една мечта“ (2004 г.), „Магията български фолклор“ (2007 г.), „Най-голямото богатство…“ (2013 г.).

IMG_3412

Нейното изпълнение в Жеравна имаше огромен ефект върху публиката и ще се помни дълго.
Насладете се и вие, чрез филма на In LIFE TV – Ексклузивната телевизия на Фестивал Жеравна.

редактори и водещи: Пепа Попова и Калина Станева;
оператори: Екип In LIFE TV;
отговорен редактор: Митко Попов;
режисьор на пулт: Мария Колева
организатор: Александър Георгиев;
асистент: Славена Илиева
фотограф: Михаела Борисова;
постпродукция: Симеон Симеонов;
директор продукция: Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)