Кончита Вурст в кожата на „Жената в злато“ на Густав Климт

14 юли 2015

„Жената в злато“ е една от най-важните творби на Густав Климт и един от примерите на  Арт Нуво движението в Австрия. Густав Климт рисува портрет на бездетната съпруга на Фриц Адел – известна красавица, нежна, изящна, фина и елегантна, градска легенда. Именно в този образ влезе иконата на толерантността – Кончита Вурст.

Днес, когато се навършват 153 години от рождението на Густав Климт бихме искали да ви представим една съвременна интерпретация на тази картина и думите на новата градска легенда – Кончита по този повод:

Какво е да влезеш в кожата на легендарната „Адел Блох-Бауер“?

Кончита Вурст: След като почти израснах с Life Ball, аз знам колко е важен плаката за събитието. Никога не съм предполагал, че един ден именно аз ще бъда на него! Беше наистина фантастично усещане да вляза в рокля като тази – произведение на изкуството, само по себе си. За мен винаги е невероятно вълнуващо да влизам в различни роли, да показвам различни стилове във фотосесии. Изключително много ми хареса.

Какво е да си сътрудничиш с имена като Елън фон Инуърт и Жан Пол Готие?

Кончита Вурст:  Обичам Елън! Познавам някои от нейните творби и беше невероятно усещане да се запозная с нея. Фантастична жена. С чувство за хумор и истински майстор в работата си! Рядко съм се смял и забавлявал толкова по време на фотосесия . Елън знае как да изкара най-доброто от всеки.

Какво мога да кажа за Жан Пол Готие, който познавам от известно време и съм винаги щастлив да видя! Той е без съмнение една от най-талантливите и влиятелни личности, които познавам. Неговата любов към това, което прави, е нещото, от което аз най-много се възхищавам.

Реформаторското движение във Виена носи дух на оптимизъм и преодоляване на установените ценности, социални ограничения, табута и стигми. Смяташ ли, че „Unstoppables“ и ти играете днес ролята на реформатори. Какво общо има Кончита Вурст с Виена и отцепниците,  като Густав Климт и Егон Шиле?

Кончита Вурст:  О Боже мой! Никога не бих дръзнала да се сравнявам с тези величия. Всичко, което правя е с подкрепата на толкова много хора и определено не се чувствам пионер. Не знам дали имаме роля, знам, че трябва да се научим да се отнасяме един към друг с уважение; и следва да приемаме това като нещо съвсем обичайно и естествено.

Измина една година от твоята победа в Евровизия, до каква степен това те промени?

Кончита Вурст: Победата ме направи по-фокусиран. Беше ми дадена тази възможност и ще направя всичко, за да не я пропилея. Няма да спра да работя.

Книгата „Аз – Кончита“ излезе на 3 Март 2015 г. Какво разказва?

Кончита Вурст: Това е моята биография. Няма каква друга дума да използвам, независимо, че изглежда малко претенциозно да публикувам моите спомени на възраст от 26 години. Но това е наистина моята история. Имам много забавни истории, които малко хора знаеха преди …

Сингълът  ‘You are unstoppable’ дава малка идея за новия албум на Кончита. И така, какво можем да очакваме? Ще видим ли ново музикално превъплъщение на Кончита Вурст?

Кончита Вурст: Не мисля, че това ще бъде ново превъплъщение, а по-скоро ще покажа някои мои различни страни. Не е лесно да се съчетае всичко, което обичам в един албум, но амисля, че първата песен е успешна.

‘You are unstoppable’ със сигурност даде сериозна заявка. Какво можем да очакваме от Кончита Вурст на Life Ball 2015 г.?

Кончита Вурст: За мен, това е преди всичко една от най-прекрасните нощи на годината. Един истински празник, който е едновременно с изключителна атмосфера и характер и в същото време от съществено значение. Необходимо е да използваме вниманието , за да призовем още веднъж за: уважение! Уважението към другите, както и зачитането на собствения живон не винаги е лесно. Имаме само един живот и мисля, че не трябва да го поставяме в риск, като спрем да имаме уважение най-вече към себе си!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)