Кончита Вурст се превърна в „Жената в злато“ на Густав Климт (видео)

14 юли 2017

„Жената в злато“ е една от най-важните творби на Густав Климт и един от примерите на Арт Нуво движението в Австрия. Густав Климт рисува портрет на бездетната съпруга на Фриц Адел – известна красавица, нежна, изящна, фина и елегантна, градска легенда. Именно в нея се превърна иконата на толерантността – Кончита Вурст.

640px-Gustav_Klimt_046

Днес, когато се навършват 155 години от рождението на Густав Климт бихме искали да ви представим една съвременна интерпретация на тази картина и думите на новата градска легенда – Кончита по този повод:

landscape

- Какво е да влезеш в кожата на легендарната Адел Блох-Бауер?
- Беше наистина фантастично усещане да вляза в рокля като тази – произведение на изкуството, само по себе си. За мен винаги е невероятно вълнуващо да влизам в различни роли, да показвам различни стилове във фотосесии. Изключително много ми хареса.

- Какво е да си сътрудничиш с имена като Елън фон Инуърт и Жан Пол Готие?
- Обичам Елън! Познавам някои от нейните творби и беше невероятно усещане да се запозная с нея. Фантастична жена. С чувство за хумор и истински майстор в работата си! Рядко съм се смял и забавлявал толкова по време на фотосесия . Елън знае как да изкара най-доброто от всеки. Какво мога да кажа за Жан Пол Готие, който познавам от известно време и съм винаги щастлив да видя! Той е без съмнение една от най-талантливите и влиятелни личности, които познавам. Неговата любов към това, което прави, е нещото, от което аз най-много се възхищавам.

- Реформаторското движение във Виена носи дух на оптимизъм и преодоляване на установените ценности, социални ограничения, табута и стигми. Какво общо има Кончита Вурст с Виена и отцепниците, като Густав Климт и Егон Шиле?
- О, Боже мой! Никога не бих дръзнал да се сравнявам с тези величия. Всичко, което правя е с подкрепата на толкова много хора и определено не се чувствам пионер. Не знам дали имаме роля, знам, че трябва да се научим да се отнасяме един към друг с уважение; и следва да приемаме това като нещо съвсем обичайно и естествено.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)