Босият император

Копродукцията с БГ участие „Босият император“ със световна премиера в Торонто

14 август 2019

Помните ли как завърши „Белгийският крал”, филмът на режисьорите Джесика Удуърт и Петер Бросенс за странното пътуване на Николас III през Балканите, в което той откри себе си и видя света с очите на обикновен човек?! Идва ред за нови необичайни събития с познатите герои – пригответе се за среща с Краля и неговия антураж в доста по-различна… политическа обстановка!

„Босият император” е петият игрален филм на Джесика Удуърт и Петер Бросенс. Премиерите на три от предишните им филми са били във Венеция – „Хадак” (2006, наградата „Златен лъв на бъдещето”), „Петият сезон” (2012, международен конкурс, наградите „Young Cinema Award” и „Green Drop Award”) и „Белгийският крал“ (2016, конкурсна програма „Хоризонти“, номинация на ЕФА 2017 за най-добра комедия).

Босият император

Премиерата на „Алтиплано” е в „Седмица на критиката” в Кан през 2009 година. Филмите им са показани на стотици фестивали и са носители на общо 57 награди. Художник на филма е Сабина Христова, гримът и прическите са дело на Петя Симеонова. Партньори на екипа ни в работата по тази съвременна притча са екипа на Vogue Vision – Митко Дамов. Продуценти от българска страна са Мира Сталева и Стефан Китанов.

„Босият император“ е продукция на Bo Films (Белгия) в копродукция с Topkapi Films (Холандия), Propeler Film (Хърватия), Wajnbrosse Productions (Белгия) и Арт Фест (България) с финансовата подкрепа на ИА „Национален филмов център“, Евроимаж и националните фондове на държавите-копродуценти. Премиерата в България на филма ще бъде на 24-тия София Филм Фест през март 2020.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)