Корейски палачинки в Епизод 6, Сезон 3, KEPASA с Мариела Нордел

21 юли 2016

Прекрасен ден от мен, Мариела Нордел! Корейски палачинки в Епизод 6, Сезон 3, KEPASA с Мариела Нордел.
Добре дошли в кулинарното ми шоу само и единствено по In LIFE TV! 
Само преди ден празнувах рождения си ден с много приятна компания – семейството и приятели. Менюто ми беше повече от интересно: шопска салата – нали съм си от България и не пропуснах да им представя най-популярното ястие на моята страна. Но в много различен и както казват готвачите – деконструиран вид. Останаха истински впечетлени. Можете да я видите в прикачения линк, ако сте пропуснали!
А основното ястие беше  френско петле. И тази рецепта съм ви я представила, така, че вие не сте изненадани и може да си ги приготвите. Вече знаете тайните ми. Гостите ми останаха очаровани….Та така си празнуваме ние по холандски.

kepasa 4

Днес обаче съм ви замислила нещо източно. Корейски палачинки. Проследете рецептата – много са хубави!
Сигурна съм че в България не са известни. Правят се с оризово брашно, но изобщо не е фатално и с обикновено. Важното е олиото и мазнината да са леки – слънчогледово,   сусамово или др.
Необходими продукти:
брашно;
слънчогледово или сусамено олио;
зелен лук или праз лук – според сезона;
2 белтъка;
кубче лед /или ледена вода/

13550969_504484629750691_710312277_n

Разделяме белтъците, добавяме ледена вода и сол и разбиваме. Леко. Не е нужно да става на пяна. Просто разбийте малко, за да влезе въздух. Сипвам от оризовото брашно по малко.
Докато приготвям ще ви разказвам за Корея. Аз работих няколко месеца в Корея. Гледайте филма и ще разберете много подробности. Само внимавайте за едно – кучешкото! Любимо им е и е най-големия деликатес! Като нищо, ако сте турист винаги ще ви поканят на вечеря на кучешко.Измислете деликатен начин да им откажете. Аз им казах, че съм вегетарианка…

69e974ab-0e66-4adb-92cd-2e6d257a367b

Да се върнем на палачинките. Та, сипвам си по малко от оризовото брашно и си бия. Подготвям зеленчуковия микс – зелен лук на дребно нарязан, малко стар лук и съвсем малки парчета моркови за цвят.
Тук има една подробност, която ги прави различни от нашите разбирания за палачинки. Плънката се слага в самото тесто. Разбърква се добре и така се пържи. Иначе пърженето не се различава от нашите палачинкени традиции за пържете.
Вземете плосък тиган и сложете малко мазнина. Както се разбрахме – най-добре е сусамено олио. Тиганът трябва да е загрят много добре.  Действайте. Накрая поръсете с малко червен пипер и загънете!
И перфектната корейска палачинка е готова!

 

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)