Прекрасен ден от мен, Мариела Нордел! Корейски палачинки в Епизод 6, Сезон 3, KEPASA с Мариела Нордел.
Добре дошли в кулинарното ми шоу само и единствено по In LIFE TV!
Само преди ден празнувах рождения си ден с много приятна компания – семейството и приятели. Менюто ми беше повече от интересно: шопска салата – нали съм си от България и не пропуснах да им представя най-популярното ястие на моята страна. Но в много различен и както казват готвачите – деконструиран вид. Останаха истински впечетлени. Можете да я видите в прикачения линк, ако сте пропуснали!
А основното ястие беше френско петле. И тази рецепта съм ви я представила, така, че вие не сте изненадани и може да си ги приготвите. Вече знаете тайните ми. Гостите ми останаха очаровани….Та така си празнуваме ние по холандски.
Днес обаче съм ви замислила нещо източно. Корейски палачинки. Проследете рецептата – много са хубави!
Сигурна съм че в България не са известни. Правят се с оризово брашно, но изобщо не е фатално и с обикновено. Важното е олиото и мазнината да са леки – слънчогледово, сусамово или др.
Необходими продукти:
брашно;
слънчогледово или сусамено олио;
зелен лук или праз лук – според сезона;
2 белтъка;
кубче лед /или ледена вода/
Разделяме белтъците, добавяме ледена вода и сол и разбиваме. Леко. Не е нужно да става на пяна. Просто разбийте малко, за да влезе въздух. Сипвам от оризовото брашно по малко.
Докато приготвям ще ви разказвам за Корея. Аз работих няколко месеца в Корея. Гледайте филма и ще разберете много подробности. Само внимавайте за едно – кучешкото! Любимо им е и е най-големия деликатес! Като нищо, ако сте турист винаги ще ви поканят на вечеря на кучешко.Измислете деликатен начин да им откажете. Аз им казах, че съм вегетарианка…
Да се върнем на палачинките. Та, сипвам си по малко от оризовото брашно и си бия. Подготвям зеленчуковия микс – зелен лук на дребно нарязан, малко стар лук и съвсем малки парчета моркови за цвят.
Тук има една подробност, която ги прави различни от нашите разбирания за палачинки. Плънката се слага в самото тесто. Разбърква се добре и така се пържи. Иначе пърженето не се различава от нашите палачинкени традиции за пържете.
Вземете плосък тиган и сложете малко мазнина. Както се разбрахме – най-добре е сусамено олио. Тиганът трябва да е загрят много добре. Действайте. Накрая поръсете с малко червен пипер и загънете!
И перфектната корейска палачинка е готова!
Още по темата
-
Ледената „Кармен“ възпламени зала „Армеец“ и ни остави без дъх
In Life TVКармен – циганското момиче от цигарената фабрика в Севиля е един от най-ярките символи на ...
-
CHRISTMAS SHOPPING ATELIER 2015 – едно различно преживяване за хората с изискан вкус
In Life TVСлед големия успех на Ателието в Лондон, което вече няколко години е едно от най-стилните ...
-
25 години SOS Детски селища България в приказки
In EVENTSНа 30 юни в Sofia Live Club се проведе специалното издание на популярната Пощенска кутия ...
-
Любов една… след втората година – ПЕНЬО ИВАНОВ
In Life TVКак любовта троши оковите на всички маски разказа за втори път, в стих и музика, ...
Остави своя коментар през Facebook