Котешкият характер според цвета на козината

Котешкият характер според цвета на козината

29 ноември 2015

Ветеринари от университета на Калифорния в Дейвис установиха връзка между цвета на козината на котката и склонността й към агресивно поведение към хората, съобщи в. „Индипендънт“.

Трицветните, черно-белите и сиво-белите котки по-често са агресивни към хората. Черно-белите котки са особено зли, като бъдат хванати, а сиво-белите обикновено съскат ужасно, когато ги водят на ветеринар. Трицветните са агресивни дори в ежедневното общуване с хората.

Трицветните котки обикновено са женски, защото гените за оранжева и черна козина са в хромозомата Х. Тъй като женските имат две такива хромозоми, те могат да носят и двата гена. Нито един от гените не е доминантен и затова двата цвята се разпределят случайно по козината.

Идеалните котки за гушкане са черните, белите, сивите и тигровите. Ветеринарите са решили да проверят разпространеното схващане, че женските трицветни котки са по-зли от останалите. Те са работили с анкета в интернет, в която са се включили 1274 собственици на пухкави създания. Те са дали информация са честотата и степента на проявяваната от котката им агресивност във всекидневието и когато я хващат и водят на ветеринар. По тези отговори ветеринарите са оценили котките по агресивност. / БТА

снимка: jazzsoandso.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)