10546915-20-650-81251947f6-1484652737

Котлети от сьомга със сос от червени боровинки

10 август 2017

Сьомгата се отличава с богатия си маслен вкус и полезните си качества. В съчетание със сос от червени боровинки розово-оранжевото месо на студенолюбивата риба придобива още по-интересен и изискан характер

Необходими продукти

4 котлета от сьомга

100 мл пресен сок от портокали

1 ч. л. фино настъргана кора от портокал

½ ч. л. хималайска или морска сол

2 стръка розмарин

4 с. л. Зехтин

розов или черен пипер

за соса от боровинки:

1 ч. ч.червени боровинки

100 мл леко червено вино

½ ч. л. черен пипер

2 с. л. захар

 

Начин на приготвяне

За соса виното, пиперът и захарта се слагат да заврат. Варят се, докато се сгъстят до сиропообразна консистенция. Добавят се боровинките, варят се още 2-3 мин. и се охлаждат.

 

Котлетите се обезкостяват, подправят се със сол и розов или черен пипер на вкус и се заливат с портокаловия сок, разбъркан с портокаловата кора. Оставят се да се мариноват 10 мин., отцеждат се и се подсушават. Намазват се със зехтин, от едната страна се поставят няколко листа розмарин и се слагат с розмарина надолу в загрят тиган. Пекат се 3-4 мин. от всяка страна.

 

Сервират се със соса.

 

Снимка: © edimdoma.ru   

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)