19607f6d235e31fc34f2fb29e4150fe9

Кралев: Не може да има два клуба с името ЦСКА

25 юни 2015

Спортният министър Красен Кралев заяви, че Българският футболен съюз в никакъв случай не може да допусне съществуването на повече от един клуб с името на ЦСКА. Кралев също така потвърди, че търгът за марката „ЦСКА“ ще се проведе на 3 юли, а началната цена е над 3,5 милиона лева. Държавата обаче засега все още изчаква, за да разбере какви са намеренията на потенциалните инвеститори. В същото време министърът потвърди новината, че собственикът на Литекс Гриша Ганчев е станал съдружник в ЦСКА, на когото бе отказан лиценз за евротурнирите и А група от Лицензионната комисия към БФС.

В ЦСКА нещата са много динамични. Получихме заявление от г-н Ганчев, че става съдружник в ЦСКА. Става дума за дружеството с отнетия лиценз. До края на деня може да се случат още много неща. Дали Ганчев ще покрие задълженията? Това трябва да питате него.“

Не би трябвало да се допуска два клуба с Името ЦСКА в българския футбол. Това е работа на Футболния съюз. ЦСКА, в който влезе Ганчев, има договор за ползване на базите, но то има и много задължения. Когато се види окончателното решение на инвеститорите, които желаят да възстановят традициите на клуба, ще се прецени какво правим. Базите са тук, те не са мръднали, но футболистите ги няма. Дружеството е изпаднало в неплатежоспособност„, коментира Кралев пред bTV.

Феновете трябва да разберат, че години наред са правени компромиси. Има правила и закони, които трябва да се спазват. Желанието за спасението на ЦСКА и търсенето на варианти изместват въпроси като това защо толкова години се трупаха дългове, защо клубът се е управлявал от хора, които не могат да го издържат. Не може с бюджет от 2-3 милиона евро да се бориш за участие в Шампионската лига – това е несериозно. Колкото до потенциалното обединение на ЦСКА и Локо София, УЕФА уточни просто в кои от сценариите какви ще бъдат санкциите.“ /БГНЕС

снимка: bnr.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

  1. Защо да няма две или няколко ЦСКА-та ? # След като има дузина БКП-та (червено, синьо, жълто, зелено, екологично, турско, македонско, милиционерско, пожарникарско, патриорично, и т.н. и т.н.) ?

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)