Кралиците със зашеметяващо съчетание (видео)

05 май 2018

Българският ансамбъл поведе в класирането за многобоя след изпълненията вчера на пет обръча на турнира FIG WC Challenge Guadalajara.  С излизането на нашите момичета екзалтирани испански фенове издигнаха в публиката плакат с надпис „КРАЛИЦИТЕ“ и оправдаваха това име с прекрасно съчетание. Испанският град Гуадалахара ще бъде домакин и на европейското първенство от 1 до 3 юни.

Българките в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова изиграха много добре своята композиция и получиха оценка от 22.050 точки, от които 14.000 точки за трудност. За изпълнение те имат 8.050 точки, тъй като допуснаха някои неточности. Според новите правила в художествената гимнастика, оценката за трудност е отворена и това дава възможност да се надминава досегашната 10.000.

Снимка:Българска федерация художествена гимнастика/Facebook

Снимка: Българска федерация художествена гимнастика/Facebook

„Излизат кралиците!“, така възкликна една от най-добрите бивши испански гимнастички Алмудена Сид Тостадо, която коментира за местната телевизия. Тя разказа и историята на музиката на българския ансамбъл за съчетанието с пет обръча по модерна интерпретация на народната песен „Безродна невеста“ в ремикс на норвежкия композитор Томас Бергерсен.

На второ място засега е Беларус с 20.300 точки, а на трето Италия с 20.100 точки. В топ 8 са още отборите на Азербайджан с 19.250 точки, Русия със 17.700 точки, Полша със 17.450 точки, Бразилия със 17.300 точки и САЩ със 17.100 точки.

На турнира в Гуадалахара участват 17 ансамбъла. Изпълненията на три топки и две въжета са в събота вечерта, а в неделя са предвидени финалите на отделните уреди.

 

По информация на Българска федерация художествена гимнастика във Facebook.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)