Висенте де Амиго

Кралят на фламенкото Висенте Амиго и „Сърцето на Андалусия“

06 юни 2018

На 27 септември зала 1 на НДК ще се превърне в горещо сърце за концерт-спектакъла „Сърцето на Андалусия“ на краля на фламенкото Висенте Амиго!

Енигмата на тази южна земя в прегръдките на Пиренейския полуостров, или Ал Андалус, както я наричали арабите, ще бъде разгадана за българската публика чрез най-чувствената музика – фламенкото, в която инструмент и душа се сливат и разказват за Малага, Кадис, Севиля, Кордоба, Гранада. Те ще пренесат слушателя в екзотичната атмосфера на Андалусия – пъстрият дом на много религии и етноси, оставили след себе си шедьоври на изкуството и архитектурата.

Китаристът от Кордоба, както наричат Висенте Амиго, е един от най-изтъкнатите изпълнители на фламенко на световната сцена с вече над 25-годишна кариера.

Често го наричат „новият Пако де Лусия“, но това прозвище не описва дълбочината на тяхното дългогодишно приятелство, в което и двамата са кръстници на децата на другия.

Това е животът. Свиря на китара, защото на три години видях Пако де Лусия по телевизията и това остана с мен“, казва Амиго. „По-късно станахме приятели и имахме славни времена заедно. За всички фламенкос Пако е най-големият. Той отвори пътя и направи толкова за фламенко китарата, че всички сме му задължени.“

С неговия елегантен и мелодичен стил Висенте Амиго е и предпочитан композитор и сътрудник на певци като Енрике Моренте и дъщеря му, Естела, Кармен Линарес и Диего eл Сигала. Той е пренеслият традициите на фламенкото и в парчето на Стинг „Send Your Love“.

Източник: eventim.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)