IMGP2493

Красивите сгради правят хората щастливи

08 януари 2016

Учени от университета на Уоруик доказаха, че красивата архитектура на града прави хората щастливи и поддържа доброто им здраве и настроение.
Специалистите от британския университет съветват жителите на градове с повече забележителности и с красива архитектура да се разхождат по-често навън. Това е полезно както за физиката, така и за психиката.

IMGP2477

Учените от университета на Уоруик са извършили мащабен анализ, който е позволил да се разбере на какви места в градовете хората се чувстват най-добре, пишат от БТА. Група доброволци е трябвало да оцени повече от 212 000 фотографии на изгледи от Великобритания. В резултат са били сравнени повече от 1,5 милиона оценки и показатели за здравето на хората, живеещи на заснетите места.

IMGP2552

Оказало се, че най-добре не са се чувствали хората с жилища в богатите на зеленина квартали. Ключова роля са играли качеството на архитектурата и дизайнерските решения. Високото качество е давало усещането за щастие и е укрепвало здравето. Всичко това доказва колко силно влияние оказва околната среда на човека.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)