IMG_8262_AENvh9ZM

Красимир Ранков: Един „луд“ в семейството стига!

27 март 2015

Роден е в град Балчик на 2 октомври 1951 година. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ Кръстьо Сарафов в класа на професор Надежда Сейкова, след което и режисура.Играе в различни театри в страната, но най-дълго в Сатиричния театър. Сред пиесите, които режисира са „Завинаги и още един ден, „Двубой“, „Хайде да правим секс“, „Детектор на лъжата“, „Игра на мъж и жена“, „Боряна“, „Изстрели по никое време“. Участва в български и чужди филми. Най-успешното му превъплъщение е в охранителя Антон Ставрев в сериала „Стъклен дом“. Има брат Веселин Ранков, който също е актьор. 

- Как се насочихте към театъра?
- Като всяко дете, което обича да играе! Но с годините у мен се оформи желанието и професионално да се занимавам с театър. Вярно е, че минах през много колебания и опити с други занимания, но в крайна сметка реших, че е най-добре хобито ми да бъде моята професия.

- Какво Ви даде и какво ви отне той?
- Всичко хубаво, което съм преживял е плод на общуването ми с колегите на сцената. Но тъй като театърът е едно много обсебващо занимание, съм сигурен, че съм липсвал на близките си! И съжалявам, че не съм бил повече време до тях…

- Децата Ви ще тръгнат ли по вашия път?
- Категорично, не! Дъщеря ми работи в една телевизия в Лондон, с което ставаме донякъде колеги. А синът ми има фирма за интернет доставки. Един „луд“ в семейството стига! (засмива се.) Макар че, ние сме двама – и аз, и брат ми.

- Изиграли ли сте роля, която напълно да се покрива с Вашата същност? Имате ли си любима?
- Не! Актьорът обича всяка своя роля като собствено дете и няма по-малко или повече любима, защото във всяка от тях влага всичко от себе си!

- В романа си „Театър“ писателят Съмърсет Моъм твърди, че сцената е реалността, а животът е лъжата. Съгласен ли сте с това парадоксално твърдение?
- Реалността си е реалност! Сцената е един различен свят, а животът е по-скучен от нея. Ето защо е истинско удоволствие да си част от „играта“ на нея.

- Какво ще пожелаете на Вашите колеги в днешния празничен ден?
- Да не губят усмивките в очите си!

интервю: Марио Трифонов
снимка: Иван Дончев

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)