DW8A6496

Кремът с име на замък

04 май 2018

Замъкът Шантили се намира в средата на 8000 хектара площ, заобиколен от три вековни гори. В тази идилична природа, изкуството и непрестанната работа заедно са сътворили едни от най-зашеметяващите гледки. Има няколко градини, който може да посетите. Езерото на имението, дом на красиви лебеди, е мястото, където ще намерите острова на любовта, а също така и храмът на Венера. В ресторанта наблизо, туристите имат възможност да вкусят от известния крем Шантили, който барон дьо Оберкирх класифицирал като „най-добрият, който бил опитвал“. 

5377657407_8764d86335_b

През 1671-ва година, именно там, Франсоа Вател, френски готвач и създател на прочутия крем, се самоубива, тъй като вследствие лошо време, доставчиците не му донесли прясна необходимата му риба и той не могъл да осигури храната за екстравагантния банкет в чест на френският крал Луи XIV. Но пък завещал на кулинарите прочутата рецепта за крем Шантили.

Chateau Chantilly 2007, http://www.hongkongdir.com.hk/teacup/MM/Chantilly.html

Ето я и нея, с ясната предварителна уговорка, че дори и да не ви се получи, няма да стигате до фаталните крайности на нейния създател:

Необходими продукти: 250 гр. сметана 125 гр. пудра захар; 100 мл. прясно мляко; 2 пакетчета ванилия 150 гр. конфитюр от вишни.

Начин на приготвяне: сметаната и млякото се смесват и разбиват продължително, докато сместа стане пухкава и гъста с плътност на крем. Трябва да се разбивате на студено, защото през летните жеги може да се превърне в масло от продължителното разбиване. Прибавя се към сметановата смес пудрата захар, ванилията и парче лед. Разбиването продължава бавно с бъркалка, за да поеме кремът колкото може повече въздух. Трябва да има гъстота така, че да се задържа по бъркалката. След като се прекрати биенето, леда се вади и се прибавя ванилията.

Готовият крем се слага на студено. Сервира се задължително или със сезонни плодове, или с няколко лъжички конфитюр от вишни, или поръсен с настърган шоколад. Вкусно!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)