pine

Крем супа от ананас с чили

30 август 2017

Необходими продукти:
1 ананас
400 г моркови
250 г лук
200 г червена леща
200 г картофи
1 лимон
1 парче пресен джинджифил (около 2 см)
3 с.л. кокосово масло
2 с.л. кокосово мляко
3 ч.л. зеленчуков бульон
1/2 ч.л. чили на прах
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
Настържете морковите на едро, нарежете лука на тънки резени, настържете джинджифила, нарежете ананаса и картофите на кубчета и настържете лимоновата кора. Сварете лещата в 1 л вода за 15 минути и я овкусете със сол и зеленчуков бульон. Загрейте кокосовото масло и задушете вътре джинджифила, лука и морковите за 10 минути. Добавете ананаса и го задушете за 5 минути. Добавете сварената леща и я пасирайте. При нужда можете да добавите малко вода. Прибавете кокосовото мляко, солта и черния пипер. Преди да поднесете поръсете с чилито.

снимка: finedininglovers.it

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)