img_0500-adjusted-smaller

Крем супа от бадеми

12 януари 2018

Необходими продукти:
бадеми – 1/2 ч.ч. бланширани и обелени
филирани бадеми – 1/2 ч.ч.
зехтин – 3 с.л.
стар хляб – 2 ч.ч. нарязан на кубчета
магданоз – 2 с.л. ситно нарязан
чесън – 3-4 скилидки ситно нарязани
шафран – 1/4 ч.л.
пилешки бульон – 2 ч.ч.
вода – 2 ч.ч.
сол – 1/2 ч.л.
оцет – 1 ч.л.

Bижте още: Пълнени ябълки с бадеми и стафиди

Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в тиган на среден огън, добавете бадемите и леко запържете, като разбърквате до златисто около 4 минути. Прехвърлете с решетъчна лъжица в кухненски комбайн. Сложете в тигана хлебните кубчета, чесъна и шафрана и пържете като разбърквате до златисти около 2 минути. Добавете магданоза и бульона и пасирайте сместа на гладко пюре. Прехвърлете го в подходяща тенджера, добавете водата и варете без да покривате съда, при непрекъснато разбъркване докато леко се сгъсти, за около 5 минути. Подправете със сол и оцет на вкус и сервирайте супата поднесете поръсена с филирани бадеми.

снимка: brightyoungfood.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)