15904810-3-650-b05d579177-1484580449

Крем супа от гъби

01 ноември 2017

Когато човек чуе „крем супа“, в съзнанието му най-често изплуват два варианта: крем супа от картофи и крем супа от гъби. И въпреки, че гъбената крем супа е толкова популярна и толкова обичана няма рецепта, която да е официалната рецепта за крем супа от гъби. Колкото домакини – толкова и рецепти. Някои слагат картоф, други и морковче… Предложената тук рецепта за крем супа от гъби акцентира върху гъбения вкус и аромат, само гъби и нищо повече. Подобно на бистрата супа от гъби и крем супата е също толкова бърза и лесна за приготвяне. Много ароматна и засищаща, гъбената крем супа е чудесна идея за студените зимни дни, когато си стоим повечко вкъщи и се чудим какво вкусно ястие да си приготвим, за да сгреем коремчетата и душичките си.

Необходими продукти:

250 г гъби
2 ч. ч. прясно мляко
3 с. л. царевично брашно
30-40 г краве масло
2 кубчета пилешки бульон
1 глава лук
1 дафинов лист
1 щипка естрагон
по 4-5 стръка копър и магданоз

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва наситно и се задушава в маслото на силен огън.

Гъбите се нарязват на филии и се прибавят към лука, след което 2-3 гъби се отделят, за да се използват за декорирането на супата.

Добавят се царевичното брашно и разтворените в 700 мл вряла вода кубчета бульон.

Подправя се със сол и дафинов лист и се оставя да ври около 20 минути, след което дафиновият лист се отстранява.

Супата се пасира, като се сипват прясното мляко, естрагонът и нарязаните наситно магданоз и копър. Вари се още 5 минути.

Снимка: vk

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)