2210_1_orig

Крем супа от дюли с нар и орехи

30 октомври 2018

Необходими продукти:
целина – 1 глава
дюля – 2 бр.
нар – 1 бр.
лук – 1 глава
чесън – 2 скилидки
орехови ядки – 100 г
зеленчуков бульон – 500 мл
сметана – 200 мл
кимион – 1 ч.л.
канела – ½ ч.л.
захар – 1 ч.л.
черен пипер
сол
зехтин

Вижте още: Пълнени дюли с телешка кайма

Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука и чесъна и ги задушете в зехтина. Нарежете дюлите на кубчета. Обелете главата целина и нарежете и нея. Добавете ги в тигана при лука и чесъна. Овкусете с кимион и канела. Добавете сол и черен пипер. Налейте зеленчуковия бульон в съда и оставете сместа да поври. Когато уврат, пасирайте супата до гладкост. Сервирайте я с топка от разбитата със захарта сметана, поръсена със зрънца нар и орехови ядки.

снимка: mymarketkitchen.com.au

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)