1_DSC0252

Крем супа от зеле и моркови по португалски

07 август 2018

Необходими продукти:
зеле – 300-400 г
картофи – 1 голям
моркови – 1 – 2 бр.
ориз – 1/2 ч.ч.
лук – 1 глава
чесън – 1 скилидка
зеленчуков бульон – 1 кубе
червен пипер
сол
зехтин

Начин на приготвяне:
В тенджера се слагат нарязани на големи парчета зеленчуците, като от зелето 200 г, а скилидката чесън цяла. Налива се 3 ч.ч. вода и се оставя да заври, след което се намаля котлонът, прибавя се бульонът и се готви 30 минути. Всичко се пасира добре и се добавя останалото зеле, вече нарязано на по-дребно, и оризът. По желание може и още 1 морков, настърган. Добавят се още 2-3 ч.ч. вода, налива се малко зехтин, добавя се още сол на вкус и се оставя, докато всичко се свари, като от време на време се разбърква, за да не залепне оризът. Когато е готово, преди да се свали от котлона, се добавя малко червен пипер.

снимка: sopasebases.pt

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)