15905010-4-650-da39c2e028-1484580449

Крем супа от карфиол с прясно мляко и масло

04 ноември 2017

Карфиолът е един от есенните зеленчуци, който позволява най-широко поле за реализация на трапезата ни. Той участва във вкусните есенни салати и туршии, в гарнитури и акомпанименти, паниран, задушен, пържен… Днес ви предлагаме една вкусна крем супа с участието на карфиол, която убедени сем – ще ви хареса.

Необходими продукти:

  • 2 глави карфиол
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 1 л. вода
  • 50 г масло
  • 2 глави лук
  • 1 ч.л. черен пипер
  • сол
  • 2 стръка копър
  • 40 г 

Начин на приготвяне:

В тенджера се загрява маслото (50 г). Добавя се ситно нарязаният лук (2 глави) и се оставя да омекне. Прибавя се карфиолът (2 глави), накъсан на розички, и се запържва. Залива се с вода (1 л.) и след като заври, се оставя да ври на слаб огън, докато карфиолът омекне.

От брашното и прясното мляко се приготвя еднородна смес, която се прибавя към готовата супа. Бърка се на средно силен котлон, докато сместа отново заври и се сгъсти. Отстранява се от котлона.

Супата се овкусява с черен пипер (1 ч.л.) на вкус и сол. Сервира се гореща с пресен копър и по желание се декорира с варени цели розички карфиол или крутони.

 Снимка: Sonice

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)