Ginger-Parsnip-Soup-880x660

Крем супа от пащърнак с джинджифил

30 май 2019

Необходими продукти:
картофи – 2 бр.
пащърнак – 1 корен
чесън – 2-3 скилидки
лук – 1 глава, средна
джинджифил – около 2 см корен (настърган)
масло – 50 г
черен пипер
сол
магданоз

Вижте още: Крем супа от пащърнак и целина

Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете всички зеленчуци на парченца. Лука запържете в маслото до златисто. Залейте го заедно с  останалите продукти със 750 мл вода (може и повече, ако обичате супата не толкова гъста). Посолете. Поставете на умерен огън, под капак за 25 минути, за да омекнат и сварят добре. Добавете черния пипер и пасирайте до съвършено гладка консистенция. Преди сервиране поръсете с накълцан магданоз.

Снимка: Bbcgoodfood.com

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)