2014-11-17-001-2014-11-17-006

Крем супа от печен чесън с розмарин

05 февруари 2018

Необходими продукти:
4 глави чесън
1 глава лук
4 картофа
1 л. пилешки бульон
1 с.л. зехтин
4 стръка пресен розмарин
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:
Раздробете чесъна на скилидки, поставете ги се в тавичка предварително загрята фурна на 190 градуса. Щом скилидките омекнат, ги обелете и прехвърлете в голяма тенджера. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета, а лука на тънки ивици. Добавете ги в тенджерата заедно с бульона, зехтина и розмарина. Оставете супата да ври докато картофите омекнат, след което я пасирайте. Претоплете я отново, разсипете я в купички и украсете с връхчета розмарин.

снимка: veganosity.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)