201301-xl-cream-of-carrot-soup-with-ginger-and-curry

Крем супа от портокали и моркови с джинджифил

16 октомври 2017

Необходими продукти:
500 мл прясно изтискан сок от портокали
500 г моркови
1/2 ч. л. смлян джинджифил
500 мл зеленчуков бульон
2 скилидки чесън
1 с. л. краве масло
1 с. л. захар
щипка шафран
смлян черен пипер
сол

Вижте още: Пикантни печени пилешки бутчета с портокали

Начин на приготвяне:
Нарежете морковите на малки кубчета и ги запържете в маслото. Добавете ситно нарязания чесън, джинджифила и шафрана. Задушете за около 5-6 минути на среден огън, като разбърквате периодично. Добавете портокаловия сок и бульона. Подправете със солта и черния пипер. Захлупете с капак и оставете да кипне. Оставете да къкри на бавен огън за около 30-40 минути (до пълното сваряване на морковите). Пасирайте всичко, преди поднасяне може да добавите и крутони.

снимка: foodandwine.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)