Creamy-Potato-Barley-Soup-4-880x557

Крем супа от праз лук със сирене

25 февруари 2020

Необходими продукти:
2-3 с.л. мазнина
1 глава лук
2 стръка праз лук
2-3 картофа
5-6 ч. вода
1 парче сирене
1 ч. кисело мляко
1-2 яйца
1/2 връзка магданоз

Вижте още: Филе от пъстърва с праз лук

Начин на приготвяне:
В мазнината запържете до светло наситнените глава лук и стръковете праз. Прибавете предварително сварените картофи, които също са нарязани на ситно. Запържете и тях, а после разредете с 5-6 чаши вода. Оставете да ври 15 минути. Стрийте с вилица 1 парче сирене и го смесете с 1 чаша кисело мляко и 1-2 разбити яйца. Разбийте добре сместа и я изсипете бавно във врящата супа, като бъркате непрекъснато. Оставете да поври още 5 минути, свалете от огъня, изчакайте да изстине и пасирайте. Преди сервиране поръсете с наситнен магданоз.

снимка: thealmondeater.com

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)