soup_01

Крем супа от праз, тиква и „златно мляко“

19 януари 2018

Необходими продукти:
3 стръка праз
500 г тиква
2 корена от пащърнак
300 мл бяло вино
500 мл прясно мляко
1 ч.л. куркума на прах
4 с.л. зехтин

Bижте още: Салата с тиква, карфиол и киноа

Начин на приготвяне:
Заливаме с виното нарязаните наситно зеленчуци и варим 30 минути. Пасираме ги, добавяме смес от млякото, куркумата и зехтина, сол и черен пипер по желание, разбъркваме и варим още 5 минути. Сервира се с крутони или тиквени семки.

текст: Станислава Белоева
снимка: the-black-milk.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)