CreamZucchiniSoup

Крем супа от тиквички

28 юли 2016

Рецептата е подходяща и за най-мързеливите готвачи. Същевременно обаче крем супата от тиквички е с много приятен, едновременно познат и леко ексцентричен вкус, с който може да впечатлите всички в семейството или пък гостите си.

Необходими продукти:
1 кг тиквички
1 голям картоф
3-4 скилидки чесън
100 грама краве сирене
1 супена лъжица краве масло
½ връзка копър

Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете тиквичките и картофа на едри парчета и заедно със скилидките чесън ги сложете да врат в подсолена (около 1 равна чаена лъжица сол би трябвало да е достатъчно) вода. Варете зеленчуците до омекване на картофите.
След като зеленчуците са добре сварени ги извадете от бульона, в който са врели и ги пасирайте до получаване на хомогенна смес. Добавете сиренето и маслото и отново пасирайте. Най-добре е за пасирането да ползвате кухненски робот или пасатор. Към получената смес прибавете от бульона, в който са врели зеленчуците. Количеството на добавения бульон зависи от това, колко гъста искате да стане вашата крем-супа от тиквички. След като сте получили крем супа с желаната от вас гъстота я върнете отново на котлона, за да заври за още около 1-2 минути. Свалете супата от огъня и докато е топла добавете ситно нарязания копър, след което разбъркайте добре.
Преди сервиране може да добавите и няколко вкусни хрупкави крутона, за да бъде вашата кремсупа от тиквички още по-вкусна и засищаща.

снимка: carmellassunnyrawkitchen.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)