creamy-celery-soup-horiz-a-1800

Крем супа от целина и дюля

30 декември 2017

Необходими продукти:
1 голяма глава целина
1 голяма дюля
1 глава лук
2 скилидки чесън
зехтин
1 кубче пилешки бульон
1 ч.л. кимион
1 щипка канела на прах
1 ч.л. захар

Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете на едро целината, дюлята, лука и чесъна. Добавете щедро зехтин в тенджера и сложете на слаб огън. Сипете вътре нарязаните зеленчуци заедно с всички други съставки. Гответе бавно в продължение на 20 до 25 минути или докато зеленчуците започнат да омекват. Разбърквайте от време на време, за да се уверете, че не загаря. Когато всичко е омекнало, сипете достатъчно гореща вода, за да покрие зеленчуците 2 сантиметра. Варете под капак и оставете да къкри за 25 минути, или докато зеленчуците са сварени напълно. Пасирайте до желаната консистенция. По желание, преди сервиране, може да поръсите с натрошени орехи.

текст: Ирина Андреева
снимка: simplyrecipes.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)