Lobster_bisque

Крем супа по анжуйски

22 април 2015

400 гр. пресен грах (зърна)
1 кг. зелен боб
4 глави лук
1 малка зелена салата
60 гр. масло
3 клончета чубрица (не сушена)
1 яйчен жълтък
30 ml сметана
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маслото до златисто. Когато е готов се прибавят грахът, бобът, нарязаната на ситно салата и чубрицата. Покрива се и се оставя да се задушава 10 мин. на слаб огън. Прибавя се 1.5 л. вряла вода. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да ври 1 час на слаб огън. Когато стане готова се отделя един черпак грах и боб. Останалата част се пасира, прибавят се извадените грах и боб, като бобът се нарязва на парчета от 1-2 см. Слага се отново да заври. Отделно се разбиват жълтъкът и сметаната и се прибавя постепенно един черпак от супата. Супата се сваля от огъня и към нея се прибавя бавно сместа от жълтък, сметана и супа, като постоянно се бърка.

снимка: wikiwand.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)