15906160-8_2-650-28cf778f3b-1484580449

Крем супа от цвекло

03 ноември 2017

Ябълки, цвекло, сметана и сусам в една апетитна комбинация- пробвайте!

Необходими продукти:

800 г червено цвекло
1 глава червен лук
1 зелена ябълка
2 моркова
3 скилидки чесън
1,5 л пилешки бульон
3 с. л. олио
3 с. л. сусам
сол и черен пипер на вкус
заквасена сметана за гарниране
 

Начин на приготвяне: Лукът, морковите и чесънът се нарязват наедро и се задушават в олиото под капак, заедно с една чаена чаша вода, за около 5–10 минути. Овкусяват се със сол и черен пипер.
Прибавят се зелена ябълка (необелена) и червеното цвекло, нарязани наедро.
Налива се от горещия бульон и се оставя да къкри на слаб огън за около 40 минути.
Сусамът се запича на сух тиган. Когато зеленчуците омекнат, супата се пасира и се прецежда.

Поднася се гарнирана със заквасена сметана и сусам.

 Снимка: Printerest

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)