buffalo-meat1

Крехко телешко бонфиле със сос и зеленчуци

16 юни 2018

Необходими Съставки

телешко бонфиле - 3 бр.

моркови - 500 г

тиквички - 500 г

лук - 1 голяма глава

чесън - 3 скилидки

зехтин - 3 с.л.

праз лук - 1 стрък

брашно - 1 с.л.

масло - 45 г

бульон - 500 мл, телешки

течна сметана - 250 мл

индийско орехче - 1 бр.

захар - 1 щипка

сол - 1 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

Овкусяваме месото със сол и черен пипер.

В тефлонов тиган върху котлона загряваме зехтина.

Слагаме месото и го запържваме от всички страни, за да се зачерви, като добавяме и ситно нарязаните лук и чесън.

Преместваме месото в тава и го печем във фурна на 220 градуса за около 45 минути, като от време на време заливаме със соса, който се е получил при печенето.

След като го опечем, го завиваме в алуминиево фолио и го оставяме във фурната на топло.

Към мазнината от пърженето на месото добавяме телешкия бульон и оставяме сместа да заври върху котлона.

Отделяме една част от нея, а в останалата прибавяме готварската сметана, черния пипер, рендосаното индийско орехче и захарта.

След като заври отново, малко по малко прибавяме маслото, предварително разбъркано с брашното.

Измиваме и изчистваме зеленчуците, морковите и тиквичките режем на дълги ивици, праз лука – на парчета с дължина 10 см, които после също режем на ивици.

Слагаме зеленчуците в дълбок съд върху котлона и ги заливаме с отделения бульон, овкусяваме ги със сол, черен пипер и ги оставяме да се задушат на много слаб огън за 7 минути.

Отваряме завитото във фолио месо и събрания в него бульон прибавяме към соса.

Режем месото на ивици с дебелина 1 см.

Подреждаме в сервизна чиния и около него нареждаме задушените зеленчуци.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Харесвай тази страница :)