Криминални истории с Гущера и риба меч в Кухня в Рая, Епизод 3

02 септември 2016

Днес в Кухня в Рая, за малко да заприлича на Ад, но не! В досегашните епизоди „женското царство“ преобладаваше – Епизод 1 – Мисис Ради Орцева и Епизод 2 – прекрасната ни певица Теди Кацарова, а шеф Милош Костич – главният готвач на Ресторант Порто Малтезе едва успяваше да надговори нашата водеща Алекс Милтенова. Но ето, че днес съотношението на силите е променено. Гост е Герасим Гергов, известнен като Гущера от култовия сериал „Под Прикритие“ и ще има „мъжко царство“ в красивата ни, райска  кухня.

DSC_0029

Предаването Кухня в Рая е продукт  на уникалното сътрудничество на In LIFE TV  с най-добрия средиземноморски ресторант у нас – Порто Малтезе и най-добрият МОЛ в България – Парадайз. А в РАЯ всичко е красиво – и ресторанта, и кухнята, и водещата, и шефът, и мястото! Днес ще е и малко страшничко…

DSC_0133

Шеф Милош е подготвил предизвикателство към Алекс и Гущера – Риба меч по сицилиански. Защото…за големи гости – големи риби! И докато приготвят продуктите и се състезават кой ще се справи по-добре, Гущера разкри няколко тайни:
Падам си по големи риби!
Имам брат близнак и ще видите в продължението…
Снимам нов сериал…
Дъщеря ми също ме нарича Гущера…
И още и още…

DSC_0028

DSC_0147

DSC_0079

Как Гущера поддържа екстравагантната си прическа вече 13 години? Защо никога не е получил предложението да изиграе положителен герой в киното? Следва и ролята на психопат-убиец в новия му филм, при това говорещ на руски. Е, той се опита да покаже и как прави убийствата във филма, как нокаутира и… Не, това не се преразказва лесно – гледайте и се забавлявайте!
Важното е, че Гущера е жив, Гущера готви и…

DSC_0027

Но да се върнем към готвенето! Рецептата е много лесна за приготвяне и определено много вкусна! Ето и продуктите:
филе от риба меч;
чери домати;
каперси и маслини;
лук;
чесън и босилек.

DSC_0084

Риба меч се обезкостява и се маха кожата й. След това се грилова. Как да нарежете и приготвите акомпаниращите продукти за соса – гледайте внимателно!  Чери доматите, чесъна и лука се нарязват на дребно. На маслините се махат костилките, а каперсите, разбира се, са цели.

DSC_0101

И няма да е сицилиански и средиземноморски вкуса, ако босилека не преобладава. Свежия босилек се нарязва на ситно и е задължителният аромат към аромантния сос.

DSC_0161

В заключение – всичко е добре, когато свършва добре! Имаме прекрасно свежо и здравословно средиземноморско ястие, Алекс оживя след оценките на шеф Милош и импровизираните сцени от сериали на Гущера… Изобщо в РАЯ всичко е наред!
Благодарим от сърце на Герасим Гергов за артистичното присъствие и за хубавите моменти и забавлението, което ни поднесе!
До следващия петък, когато гост ще е…
Не, няма да издаваме! Сами ще видите!

водещи: Александра Милтенова и шеф Милош Костич
оператори: Мартин Илков и Симеон Симеонов
режисьор: Симеон Симеонов
постпродукция: Симеон Симеонов
снимки: Славена Илиева
асистент: Славена Илиева
комуникации и програмен директор: Митко Попов
организатор: Александър Георгиев

С любезното домакинство на Ресторант Порто Малтезе

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)