Крими сериал от създателката на „Хари Потър“ тръгва у нас

01 юни 2018

Корморан Страйк е военен ветеран, понастоящем частен детектив с малък офис в Лондон. Той е странник с характер, а накуцването от травмите допринася още повече за облика му на белязан от физически и емоционални рани темеут. Неговата уникална проницателност и опит като разследващ военен обаче се оказват от решаващо значение за разкриването на сложни престъпления, които поставят полицията в задъдена улица.

Минисериалът, базиран на едни от най-продаваните романи на Робърт Галбрeйт, псевдоним на създателката на Хари Потър – Дж. К. Роулинг, е колаборация на CINEMAX и BBC ONE. Всичките седем едночасови епизода дебютират у нас в онлайн стрийминг платформата HBO GO. Сериите ще могат да се гледат и по телевизионния канал CINEMAX – по епизод на седмица в поредни съботи. Първият ще бъде излъчен на 2 юни от 21:50 часа.

Корморан Страйк

Първоначално сериалът е планиран като проект между HBO Америка и BBC One. В последствие HBO преценяват да включва заглавието в другия си канал – CINEMAX. Така проключенията на детектив Страйк стават достъпни в HBO GO и за зрителите на двата телевизионни канала.

Три от епизодите са посветени на първата книга „Зовът на кукувица“, а историите в следващите две книги, „Копринената буба“ и в „Служба на злото“, се разплитат в по два епизода. И трите книги са достъпни за българския читател, благодарение на издателство Colibri и могат да бъдат намерени в книжарниците в страната.

Корморан Страйк

Том Бърк („Мускетарите“ и „Война и мир“, „Само Бог прощава“) се въплъщава в чудака Корморан Страйк, а Холидей Грейнджър („Борджиите“, „Часът на героите“) влиза в ролята неговия асистент и протеже Робин Елакот. Епизодите на „Случаите на Корморан Страйк“ са заснети изцяло в и около Лондон, което допринася за неподправената британска атмосфера и характерен крими-разказвателен стил. Самата Дж. К. Роулинг също се включва като продуцент на сериала, заедно с Нийл Блеър („Фантастични животни и къде да ги намерим“, наличен от юни в HBO GO), Рут Кенли-Летс (“Точно като Синатра”) и Елизабет Килгариф („Лутър“, наличен в HBO GO).

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)