Кристалина Георгиева поведе хорото за празника на гроздобера в Старосел

Кристалина Георгиева поведе хорото за празника на гроздобера в Старосел

04 септември 2015

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева показа завидни танцови умения в ръченицата, дунавските хора и копаницата на празника на гроздобера в пловдивското село Старосел снощи.
Повече от два часа тя води хорото неуморно и спечели овациите на гостите на събитието във винарска изба „Старосел“.

Кристалина Георгиева поведе хорото за празника на гроздобера в Старосел
Възродената традиция представи на гостите със забавни надпревари най-сръчните гроздоберачи и най-сръчни булки, приготвили вкусен домашен хляб. Еврокомисарят ни с ресори „Бюджет“ и „Човешки ресурси“ искрено се забавлява с мъдрите наставления на баба Стоянка за приготвянето на содените питки. Водещият на вечерта – носителят на „Икар“ Симеон Владов, умело наставляваше участниците в забавните конкурси, сред които и надпиване с вино за мъжете. Финалът на вечерта бе с фолклорен ансамбъл и тракийски мистерии с огън и тъпан.

СТАРОСЕЛ ЕВРОКОМИСАР КМЕТ ТРЕНЕВА
Днес еврокомисарят ни разгледа Тракийския храм край Старосел, където в момента вървят укрепителни дейности за 350 000 лв., осигурени от Министерството на културата. „Нашата основна цел е младите българи да останат в България“, каза пред журналистите Кристалина Георгиева.

ЦАРИЦА НА ВИНОТО ТЕДИ ТРЕНЕВА

Празниците завършиха с традиционния избор на „Царица на виното 2015″ – традицията повелява тя да бъде закичена с орисан със самодивска сила венец от лозови пръчки, придружавана от весела дружинка начело с Трифон Зарезан. Журито избра 23-годишната Ралица Минева от Ямбол, а кметът на Старосел Иван Жутев и собственичката на винарната Теодора Тренева поздравиха хубавицата.

снимки: VIP COMMUNICATION PR

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)