Bruschetta

Кростини „Наполитана“

27 март 2015

Необходими продукти:
1 франзела
8 филенца аншоа (консерва)
8 филии сирене „Моцарела“ (2 средно големи топки)
2 големи, добре узрели домата
75 гр. масло
риган
черен пипер
зехтин
сол

Начин на приготвяне:
Франзелата се нарязва на 8 дебели филии и се намазват тънко с масло. Филенцата аншоа се разрязват на две по дължина. Доматите се разрязват всеки на по четири равни части и се накълцват на едро. Върху всяка филия се слага резен моцарела, а върху него две кръстосани половинки филе от аншоа. Най отгоре се слагат накълцаните домати и се овкусява с риган, пипер и сол. Филийките се подреждат в тава намазана със зехтин и се запичат в предварително загрята фурна на 300°С фурна около 5-7 минути.

снимка: lostivaleinpentola.blogspot.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)