img_3648

Кростини по венециански

02 септември 2015

Брускетите и кростините са сред най-популярните италиански предястия. Те обаче са доста тежки и често се използват и като основно ястие, особено през летните жеги. Но каква е разликата между тях? Това е доста труден въпрос и малко хора биха дали еднозначен отговор.

Истината е, че за типичните италиански bruschetta хлябът се реже по-дебело, маже се със зехтин и чесън, след което се препича. За разлика от него италианските crostini са по-тънко нарязани и не се натриват с чесън.

Необходими продукти:
1 франзела
филенца от аншоа (консерва)
сирене моцарела
масло
каперси

Начин на приготвяне:
Нарежете франзелата на филийки с дебелина 8-10 мм и ги намажете с масло. Моцарелата нарежете на колелца, след което върху всяка филийка сложете по едно. Върху моцарелата поставете по едно навито филе аншоа, в чиято вътрешност пуснете няколко зрънца каперси. Филийките подредете в тава и запечете в предварително загрята фурна на 200°С за около 5-7 минути.

снимка: lostivaleinpentola.blogspot.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)