Кубрат и Тервел Пулеви

Кубрат и Тервел Пулеви отварят боксова академия в България

22 септември 2015

Най-прочутата боксова фамилия у нас – Пулеви ще има своя академия в България. В нея ще могат да се обучават както деца от всякаква възрастова група, така и възрастни хора, съобщиха създателите на школата, прочутите братя Кубрат и Тервел на специална пресконференция.

Всяка от тях ще приема до 20 души, които имат сериозно желание да се развиват в тази област, като организаторите предупреждават, че графикът на занимания ще е изключително сериозен, за да се постигне нужния прогрес и ефективност.

Братя Пулеви представят част от спортния център. Цялата академия се простира на 1000 кв. метра.

Братя Пулеви представят част от спортния център. Цялата академия се простира на 1000 кв. метра.

„Идеята ни беше да създадем академия, в която да можем да развиваме бъдещите поколения боксови таланти на България. И двамата притежаваме нужния опит, който да предадем на младите, за да сме сигурни, че те ще имат възможността да продължат успешния ни път“, коментираха Пулеви, уточнявайки, че сумата, която са инвестирали за реализацията й е около 1 милиона лева.

Основен треньор на групите ще е менторът на Тервел, Боби Бояджиев, който ще работи с допълнително подбран треньорски екип. Братята обаче подчертаха, че школата няма да е насочена единствено към деца, които ще градят боксова кариера за в бъдеще, а и към такива, които просто искат да използват популярния спорт като хоби.

Успехите на Кубрат в световния бокс със сигурност го превърнаха в пример за много млади български спортисти.

Успехите на Кубрат в световния бокс със сигурност го превърнаха в пример за много млади български спортисти.

„Тъй като говорим за спорт, който изгражда прекрасни качества като характер, дисциплина, сме отворени за всички млади хора, които желаят да се занимават с бокса дори и само в свободното си време“, допълват те.

Очаква се боксова академия „Пулеви“ да отвори врати още до края на септември, но самото официално откриване е планирано за след месец, когато Кубрат трябва да се завърне от Германия. Както е известно, „Кобрата“ ще участва в зрелищната гала вечер в Карлсруе на 17 октомври (по случай 35-годишнината на „Зауерланд“), като по този начин ще направи и дългоочакваното си завръщане на ринга.

Текст: Митко Попов
Снимки: Михаил Иванов

Виж още снимки от събитието ТУК! 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)