Кубрат Пулев

Кубрат Пулев отвори ресторант в двора на столичен храм

28 февруари 2018

Боксьорът Кубрат Пулев отвори заведение в станалия скандално известен имот в двора на столичния храм „Преображение Христово“, се разбра от светските рубрики на няколко медии, съобщават от Двери БГ.

Ресторантът бил открит в края на миналата седмица (първата на поста) с бляскава церемония. В репортажите на медиите се подчертава високата класа на заведението, изисканата кухня и луксозното обзавеждане. За най-малките посетители има и детски кът.

Вижте още: Кубрат Пулев за семейството, любовта, спорта и мечтите

От снимките се вижда, според Двери БГ, че входът на ресторанта съвпада с входа към Енорийския център към храм „Преображение Христово“, който, по думите на предстоятеля о. Василий Сарян, трябваше да започне да действа в най-скоро време.

c9f7b3bbc09c15a9d5c5bfa0021cd1f3

През лятото луксозното заведение беше затворено заради недоволство от жителите на кв. Лозенец, където то се намира. Гражданите се възмутиха от наличието на питейно заведение в двора на църквата, при положение, че уставът на БПЦ  (чл. 154, т. 14) забранява да „се откриват около храма и на разстояние по-близо от 100 м на търговски и туристически обекти, питейни, увеселителни и развлекателни заведения, както и да не се развиват дейности, които противоречат на православната вяра, църковния живот и традиция“.

Заради това Епархийският съвет на Софийска митрополия разпореди проверка по случая и назначи комисия, която трябваше да се произнесе. Епархийски съветници казват пред Двери БГ, че новият състав на Епархийския съвет, одобрен през декември 2017 г., не се е занимавал с въпроса за ресторанта в двора на „Преображение Христово“. Според тях собствеността на имота е на църковното настоятелство и те се разпореждат с него, но в същото време недоумяват как е позволено откриването на ресторанта преди края на проверката и оповестяването на резултатите от нея.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)