sweet-potato-zucchini-kugeljpg

Кугел (тиквички по еврейски)

01 май 2018

Необходими продукти:
2-3 големи тиквички
2-3 картофа
2-3 скилидки чесън
3 яйца
половин връзка пресен магданоз
5-6 лъжици зехтин
2 лъжици брашно
сол
черен пипер
кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне:
Настържете тиквичките и картофите, и нарежете на по-ситно чесъна. Прибавете към тях накълцания магданоз заедно с подправките и добавете брашното и счуканите яйца. Предварително загрейте фурната си на около 200 градуса и запечете около 40 минути – така, че отгоре да се получи апетитно зачервена коричка. Когато ястието е готово, малко преди да го извадите от фурната, наръсете отгоре с настърган кашкавал.

снимка: joyofkosher.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)