Кунг-фу театърът на Джеки Чан превзема София на 4 декември

02 декември 2019

След броени дни, в сряда – 4 декември, у нас ще се състои първото шоу на легендарния Кунг-фу Театър на холивудската звезда Джеки Чан. Шоуто, наречено „11 война“ стартира в София, след което ще гостува на ценителите и в Пловдив – на 5 и Варна – на 11 декември.

Кунг-фу театър на Джеки Чан

За незапознатите, театърът на Джеки Чан е артистичен експеримент от древни бойни умения и сценично изкуство, а самият спектакъл е изграден от 6 части, които разказват завладяващи истории на кунг-фу майстори. По време на него, зрителите ще останат изумени от свръхчовешки акробатични изпълнения, на фона на завладяващи визуализации, звукови ефекти и декор.

Кунг-фу театър на Джеки Чан

В първо действие – Метал, Дърво, Огън, Земя и Вода, се разказва за това, как човекът взаимства от поведенческия модел на дивите животни при овладяването на петте елемента, за да създаде бойното изкуство кунг-фу. Второ действие се нарича Душа. То е притча за духовната сила, представена чрез интерактивен виртуален пърформанс.

Трето действие – Учител. На екрана се появява впечатляваща визуализация, илюстрираща историята на кунг-фу. На сцената излиза двойник на Брус Лий, облечен в характерния жълт гащеризон от филма „Игра на смърт“. Този пърформанс синтезира изкуството на кунг-фу и съвременния танц, и демонстрира рицарството на китайския майстор.

Кунг-фу театър на Джеки Чан

Четвърто действие неслучайно се нарича Спокойствие. Негов носител е Водата. Тя е поток от безспирна енергия в тялото ни и „меч, скрит в сърцето на всеки боец“. Ще видим своеобразен танц с хартиени чадъри от практиката Тай Чи. Пето действие, кръстено Празник, е виртуален урок как да се освободим и да „празнуваме себе си“.

Епилогът е Войни. Само чрез достойното преминаване на всякакви трудности, човек може да стане истински войн. Кунг-фу не е просто стил на бойни изкуства, а духовен начин на живот. Всички кунг-фу артисти от Театъра на Джеки Чан се събират на сцената и правят ритъм с телата си, синхронизирайки вибрациите си. В спектакъла са включени и сцени от филмите на легендарния Джеки Чан.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)