DSC_0283-880x533

Купувачът на Парадайз МОЛ подаде искане в КЗК за сделката

10 октомври 2017

Южноафриканският инвестиционен фонд NEPI Rockastle е подал искане в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за придобиване на търговския центърПарадайз  София от собственика му Булфелд ЕООД. Припомняме, че в края на септември фондът съобщи, че купува мола на столичния бул. „Черни връх“ и ул. „Сребърна“ за почти 253 млн. евро – рекордна сделка за пазара у нас.

Още по темата: Най-доброто от най-доброто – „Кухня в рая“ Парадайз и In LIFE!

Александра Мишлтенова от ресторант Порто Малтезе в МОЛ Парадайз, където се снимаше кулинарното шоу нао In LIFE TV Кухня в рая

Александра Мишлтенова от ресторант Порто Малтезе в МОЛ Парадайз, където се снимаше кулинарното шоу нао In LIFE TV Кухня в рая

Сделката се осъществява чрез дъщерното на NEPI дружество „НЕПИ Проджект ту“ ЕООД, което не е осъществявало дейност в България. Това означава, че антимонополният регулатор може и да разреши сделката за Paradise Center по схемата на The Mall – без пазарен анализ.

Още по темата: SkyPark Парадайз МОЛ предизвиква любителите на адреналина

NEPI преди няколко месеца придоби и мола „Сердика център“ в София, но с друго дъщерно дружество – НЕПИ Проджект Уан“. Всички заинтересовани лица могат да подават становища в антимонополната комисия до края на тази седмица. Окончателно решение Комисията ще публикува в двумесечен срок.

Първоначалните планове на NEPI бяха да навлезе на българския пазар, като купи The Mall на „Цариградско шосе“ в София. Сделката обаче пропадна. Фондът има най-сериозно присъствие в Румъния от държавите от Централна и Източна Европа, като притежава водещи търговски центрове в столицата Букурещ, както и в други градове. Компанията притежава активи и в Словакия, Чехия и Хърватия.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)