sladki

Курабийки с препеченo брашно по мексикански

02 януари 2019

Необходими продукти:
брашно – 375 г
захар – 150 г
яйце – 1 бр
краве масло – 125 г (със стайна температура)
лимон – 2 бр. малки/средни (кората)
орехи – 75 г (натрошени на ситно)
пудра захар – за поръсване

Вижте още: Зелен боб с яйца по мексикански

Начин на приготвяне:
Брашното се пресява в широка тавичка и се разпределя равномерно по дъното й. Запича се в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор за 8-10 минути, след това се изважда, разбърква добре и отново се заравнява и пъха във фурната за още 8-10 минути. Трябва да се наглежда, за да не потъмнее и препече прекалено, а да остане златисто. Брашното се оставя да изстине напълно. Захарта и лимоновата кора се смилат заедно в блендер, за да се получи фина лимонова захар. В купа се смесват брашното, мекото масло, захарта, яйцето и натрошените на много ситно орехи. Постепенно се замесва тесто. Оформете топка от тестото и я разточете между два листа хартия за печене. Трябва да е с дебелина около 1.5 см. Изрежете кръгли сладки, захващайте ги с шпатула и прехвърляйте в тавичка. Изрезките от тестото съединявайте и използвайте отново като нарежете цялото тесто. Печете в загрята на 200 градуса фурна за 14-15 минути. След като извадите курабийките, ги оставете да изстинат за поне 15-20 минути. След като изстинат напълно, ги поръсете с пудра захар и поднесете.

Снимка: Sbs.com.au

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)