Бали

Курорт в Бали забранява всякакви електронни устройства до басейна

23 ноември 2018

Спа-курортът Аяна в Бали, Индонезия, въведе наскоро нова програма, наречена „Моментът“, която насърчава посетителите да изключат дигиталните си джаджи, когато са край басейна, съобщава TechNews.bg. Всъщност, програмата си е същинска забрана за използването на смартфони и други електронни устройства.

От 9 сутрин до 5 следобед всеки ден от седмицата гостите не бива да носят и използват смартфони в района на басейна. Тези, които се боят да оставят електрониката си без надзор, могат да я приберат в заключващите се чекмеджета, осигурени от курорта.

Забраната касае не само смартфони, но и всякаква друга електроника – компютри, лаптопи, цифрови камери, четци и др. Всичко това е наречено „дигитален детокс“.

Вместо да се заиграват с дигитални устройства, край басейна гостите могат да си четат книга, да се къпят или просто да плажуват. Курортът е предоставил редица възможности за забавление без електроника – игри на дженга, карти, магнитни шах-дъски и др. За да им помогне да се отпуснат, управата на курорта е предвидила и специален коктейл, който не случайно се нарича „Digital Detox“ – направен е от водка, узо, мед и чист доматен сок.

Вижте още: Газебу или балинеса- къщата на плажа!

снимка: pixabay.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)