Крудо с 4 морски дара и очарователната Веси Бонева в Кухня в рая, Епизод 6

23 септември 2016

Добре дошли в новият Епизод 6 на Кухня в Рая – новото, модерното, забавното и класно кулинарно шоу в  родния ТВ ефир!

13872845_1395216010507189_6639528003579475457_n
То е продукт на уникалното сътрудничество на In LIFE TV  с най-добрия средиземноморски ресторант у нас – Порто Малтезе и най-добрият МОЛ в България – Парадайз. А в РАЯ всичко е красиво – и ресторанта, и кухнята, и водещата, и шефът, и мястото…
Досега в Кухня в Рая имахте удоволствието да видите: Миски в Кухнята – как две Мисис България готвят в лицето на Ради Орцева и чаровната ни водеща Алекс Милтенова; Епизод 2 бе нежен и прекрасен, каквато бе и нашата гостенка – Теди Кацарова; Епизод 3 бе доста страшен, да не кажем направо криминален, защото се размятаха здраво ножове, а и госта ни беше доста страшничък – Гущера…; В Епизод 4 тъкмо да се успокои положението…и кухнята ни от райска стана дяволска, но с помощта на Ива Екимова всичко се подреди, а последният Епизод 5 бе удоволствие и забавление с чаровната актриса, стилистка и дизайнерка Елена Алекси. Ако сте пропуснали – вижте в прикачените линкове! 

IMG_6822

Днес гост на Кухня в Рая е един очарователен млад човек – талантлива певица, прекрасен представител на младата креативна генерация музиканти у нас – Веси Бонева. През това лято, което колкото и да  не ни се иска – си отиде, тя бе звезда на клубния живот по родното Черноморие. Множество участия, нови приятели и незабравими вечери с талантливата и стилна Веси Бонева. Особено силно бе участието й в Созопол, в Sound Cafe – вечер, която дълго ще се помни!

IMG_6785

Вече втори сезон тя има участия и в култови заведения по Френската Ривиера и това стана причина шеф Милош да реши днес тя и Алекс да приготвят сурово месо. Знаете, че французите особено обичат суровото месо, а студените плата със сурови морски дарове са си направо класика в менютата на престижните френски ресторанти. Шеф Милош, както вече знаете е главен готвач на веригата ресторанти Порто Малтезе и лично е нагостил Владимир Путин в ресторанта в Санкт Пербург – нещо, което не спираме да повтаряме. Защото той е в България само за няколко месеца и може да опитате прекрасните му блюда!

IMG_6440

И така – днес Алекс и Веси Бонева ще приготвят Крудо с 4 вида морски дарове. А ако не знаете – крудо означава сурово. Нещо като сашими, но не точно!

IMG_6434

Шеф Милош Костич днес ще ни предложи една на пръв поглед много проста рецепта, но в процеса на приготвяне ще се убедите, че не е така. Има редица малки тънкости, които ще разберете само ако гледате внимателно новият ни Епизод 6.
Гледайте и защото много ще се забавлявате – Веси Бонева отлично се вписа в непрекъснатите закачки на Алекс и шеф Милош. И тъй като сме на път готварското ни предаване да се превърне в хумористично шоу, то нека се върнем към рецептата! И така:

IMG_6373

Необходими продукти:
1 мида Сен-Жак;
2 скариди;
парче филе от риба тон;
парче филе от сьомга;
за овкусяване – сол, пипер, зехтин, лимон, краставица, манго, босилек и див лук.

IMG_6478

IMG_6484

Задължително следва да приготвяте сурово месо с ръкавици, защото то изисква отлична хигиена, тъй като не търпи термична обработка. Много внимателно и деликатно се нарязват четирите вида морски дарове – мидата на 3 шайби, скаридата на две парчета, а сьомгата и риба тон – на по-дебели парчета, контра на филето. Запомнете – всяка подробност е важна, иначе няма да стане това, което трябва! И шеф Милош ще раздава лоши оценки.

IMG_6850

Много е важна и подредбата в чинията, защото както е известно ястието трябва да е удоволствие за всички сетива. Първо: много важно е чинията да е подходяща по форма, а най-добре правоъгълна;
Второ: преди да започнете да редите крудото, трябва да намажете чинията с лимон и поръсите с пипер;
Трето: обърнете внимание в каква последователност се редят четирите вида морски дарове – важно е!;
Четвърто: всеки един от морските дарове има съвсем конкретен дресинг, с който се акомпанира и това не бива да се бърка!
И Пето – гледайте, за да разберете!

IMG_6605

И ще видите как шеф Милош най-после похвали Александра, а Веси Бонева показа колко добър кулинар е и как обича да готви…С музика, разбира се!
Забавлявайте се, защото това е нашата мисия – да показваме всичко, което се случва около нас от красивата, креативната, емоционалната, вдъхновената, добрата и вкусната, разбира се, страна!
В Кухня в Рая е райски вкусно и хубаво!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)