continental-anybotics-robot-dogs-delivery-designboom-1800

Кучета роботи ще доставят куриерски пратки

15 януари 2019

Германската компания за автоматизация Continental представи концептуална  система за доставка на тазгодишното изложение за потребителска електроника в Лас Вегас, използвайки помощта на робототехническата компания ANYbotics. Системата използва четириноги роботни кучета, за да „скачат“ във и извън вагоните за доставка на шофьори, носейки опаковки чак до вратата на потребителите.

Роботните кучета в микробуси без водачи са системата за доставка на бъдещето.

continental-anybotics-robot-dogs-delivery-designboom-1

Концепцията комбинира напълно автономни робо-такси, наречени „CUbE“, и ANYbotics  и четириколесни роботи, които могат да отварят врати и да ползват  асансьори. Фургонът носи тези роботни кучета, докато стигне до правилната дестинация, изпраща ги през задната врата на колата, за да доставят пакета до прага на получателя.

continental-anybotics-robot-dogs-delivery-designboom-2

Continental показа концепцията си с доста впечатляваща демонстрация. Кучето-робот тръгва, като изскача от микробуса, преминава през градината и се катери по стълбите към вратата. След това кучето изважда пакета от гърба си и го поставя през вратата и звъни  с една от ръцете си.

continental-anybotics-robot-dogs-delivery-designboom-3

Continental вярва, че концептуалната система може да подобри ефективността на доставката в бъдеще. „С помощта на доставката на роботи, визията на Continental за безпроблемна мобилност може да се разпростре до прага ви”, казва Ралф Лауксман, ръководител на отделите за континентални системи и технологии.

В момента това все още е просто бъдеща амбиция. Continental не възнамерява скоро да разгърне робовете за доставка или концепцията за камиони без шофьор.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)