8ee263c85c69ae7b346ff3e2d4f69013

Кучето на Емилиано Сала си взе последно сбогом с него и разплака света

19 февруари 2019

Историята на Емилиано Сала не свършва с погребението на футболиста в родния му град Прогресо в събота, пише Dir,bg. За случилото се ще се говори и още, но гледката, която накара света да се разридае още веднъж от тъжните събития, бе на едно вярно куче. Нала, най-добрият приятел на Емилиано, го чакаше за последно сбогом пред вратите на баскетболната зала до стадиона на Сан Мартин де Прогресо. Там бе поклонението преди последния път на футболиста. Черното куче лежеше до вратите и вдигаше глава при влизането на всеки следващ тъжен посетител.

Снимките и кадрите на черния приятел, който не ставаше и чакаше, обиколиха социалните мрежи и интернет в деня след изпращането на футболиста в последния му път.

Нала трябваше да пътува с Емилиано от Нант към Кардиф във фаталния полет на 21 януари, който така и не стигна до Великобритания.

20190205-The18-Image-Emiliano-Sala-Dog

Футболистът се върна да вземе най-необходимото от багажа си и да направи първи тренировки в новия клуб. Самолетът му падна в Ламанша, откъдето бе извадено тялото му.

Според съотборници в Нант, кучето е останало в дома във Франция в последния момент, след като Емилиано е разбрал с какъв малък самолет ще лети. Той е искал да се върне седмица по-късно за Нала, а през това време да организира с какъв транспорт да я заведе в новия дом.

На поклонението в Прогресо през уикенда се събра целият град – той не е голям, около 7-хиляден. Дойдоха делегации от Нант и Кардиф, като мениджърът на уелския клуб Нийл Уорнък лично дойде да изпрати играча, когото бе срещал само веднъж – при подписването на контракта.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)