man-and-dog

Кучето прави мъжете по-сексапилни и те го знаят

23 ноември 2015

Кучето увеличава привлекателността на мъжете и те съзнават това – всеки пети признава, че използва любимеца си за примамка, съобщи в. „Дейли мейл“. Много мъже и жени са убедени, че има нещо привлекателно в това красив мъж да се грижи за куче. Изследване на учени от университета на Невада в Лас Вегас потвърди това.

Учените са работили заедно с верига магазини за животни, за да анкетират 1210 самотни собственици на домашни любимци и да проверят дали животните са част от съвременните стратегии за срещи, дали мъжете ги използват за примамка и какво мислят жените за това.

Около една трета от жените и една четвърт от мъжете са признали, че някой ги е привлякъл с домашния си любимец, като кучета се оказаха най-големите помощници в свалките. 22 процента от мъжете използват любимеца си, за да привлекат някого на среща.

Според ръководителя на екипа антрополога Питър Грей за жените е важно отношението към отглеждането на поколението. Мъжете за разлика от тях хвърлят повече усилия за намирането на партньорка.

Учените от университета на Невада са проверили и кое животно придава най-голям сексапил. За повечето жени това е кучето, с пет пъти повече точки от котката. В това отношение влечугите, птиците и зайците не са големи помощници.

Почти половината от жените и четвърт от мъжете са казали, че съдят за потенциален партньор по това как се държи с животното. Три четвърти от жените и 54 процента от мъжете са казали, че не биха излезли с някой, който не обича домашните любимци.

През 2008 г. беше направен експеримент, в който французин покани на среща 240 случайни жени. В половината от случаите той беше сам, в останалата половина – придружаван от куче. Кучето значително подобри шансовете му – от 10 на 30 процента, когато бил с него. /БТА

снимка: doggyadvices.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)