21728441_1228582420576398_3278351549609078209_n

Кучето Сара – българският Хачико

25 януари 2018

Историята на едно куче, което чака да се появи неговият стопанин всеки ден трогна цяла България. Сара, както първоначално става популярна във Фейсбук, загубва стопанина си, докато той я разхожда в „Западен парк“, пише blitz.bg. Мъжът получава инфаркт и го отвежда линейка, а тя остава сама в парка. Всеки ден след това отива на мястото, откъдето са отвели стопанина й с надеждата, че той ще се появи. Кучето става популярно, след като жена го забелязва да чака на мястото си в парка и описва историята му във Фейсбук:

„Историята на Сара е като от филм… От няколко месеца тя живее на входа на Западен парк, имала е стопанин на който по време на разходката в парка му става лошо, идва линейка и го откарва, а Сара остава да го чака там. За съжаление той не се връща. Охраната на парка се грижи за нея и казват, че няколко пъти един човек я прибира да я гледа, но тя бяга и се връща отново на входа на парка където е била последната и среща със своя човек. Когато мине линейка със пуснати сирени, Сара бяга към нея и започва да вие. Аз съм разтърсена от нейната преданост и обич и ми се иска много хора да се поучат от тази чиста любов. Надявам се, че стопанина и е имал роднини които ще могат да я приберат и да се погрижат за това изключително предано създание.“

Истината се оказва много по-трагична. Оказва се, че собственикът на кучето действително е починал, но не преди месеци, а преди цели четири години. И през цялото това време вярното животно отива всеки ден неизменно на едно и също място:

„Историята на Сара има неочакван обрат! С мен се свърза момче, което потвърди нейната съдба, но с поправка, че е от 4 години (а не месеци). Шура (истинското име на кучето) си има попечители от 4 години, всяка вечер си спинка при тях, а през деня е в „Западен парк“! По стечение на обстоятелствата са били разделени един месец, но от тази вечер тя отново си е при тях! Благодаря на всички които споделиха и не останаха безучастни към нейната съдба!“

Трогателната история на Сара-Шура действително разчувства много хора. Още повече в киното има вече заснети филми с подобен сценарий. По-старата версия е руският „Белият Бим Черното ухо“ – историята на едно куче, което по същия начин губи стопанина си, след като го отвежда линейка. По-съвременната версия е друга история по действителен случай – тази на кучето Хачико, което всеки ден чака стопанина си, изигран от Ричард Гиър, на гарата, без да осъзнава, че той е починал.

снимка: Facebook

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)